EЛИТНИЯ ПОЛУАВТОМАТ – BROWNING MAXUS

От 2012 година компанията Browning за пръв път показа на световните изложения в САЩ и Германия ноия ловен полуавтомат с името MAXUS. Ще разгледаме един от 7-те вида MAXUS пушки, а именно MAXUS Sporting Carbon Fiber в калибър 12/76 Magnum.

DSCF8029И тук презареждането е класическо с използване на налягането от барутните газове. Цевта е тип „Back bored Vector Pro” с дължина 710mm или 760mm. На нея е монтирана вентилируема мерна планка с ширина 8-6mm. Отворите за вентилиране са 7, като тези които са в близост до патронника са по-високи от тези към дулото на цевта. Мушката е на Hi-Viz в зелено.

MaxusЦевта е снабдена с 5 сменяеми шока тип INV (Inventor). Покритието на цевта е с „Carbon Fiber+Dura Touch”. Цевната кутия е от Ergal елуксирана от двете страници в сребристо, а от горе е елуксирана в матово черно. В края на кутията е изобразена емблемата на Browning – глава на елен и до нея името на модела „MAXUS”.

DSCF8037DSCF8038Зареждането с патрони е класическо с подцевен магазин, който побира 4+1 стандартни патрони 12/70 или 3+1 12/76 Magnum. Спусковата скоба е широка отпред с възможност за стрелба с ръкавици. Спусъкът е със златно покритие. Зад него на спусковата скоба е поставен предпазител, който действа по класическия вариант в хоризонтална посока.

DSCF8035Прикладът е от полимер и е покрит с „ Carbon Fiber + Dura Touch” от където идва и името на този модел.

DSCF8040Има изявен ергономичен, полупистолетен захват. Задтилъкът е масивен, еластичен изработен от черна гума . В комплекта в куфара са предвидени и антабки за поставяне на ремък.

DSCF8036Разстоянието от спусъка до задтилъка е 362mm. Полуложето се демонтира с нов вид захващане към цевта монтирано отдолу в предната му част / нов патент на Browning /.

DSCF8034Направени са пробни стрелби с дължина на цевта 710mm и с ловни патрони Lambro Magnum № 5/0 с тегло 50g. На 40m разстояние в кръг с диаметър 50cm се събират общо 19 сачми / от 28 броя / около 70%. Използван е полушок Brenneke тип Rubin Sabot подкалибрен в калибър 12/76 Mag. Стрелбата е извършена на 80m от положение седнал с подпряно оръжие на полуложето. От 5 изстрела групата куршуми е с диаметър ø68mm. Използван е шок със стеснение 0,75mm / тъй като патроните са с подкалибрени куршуми / за по- голямо налягане в цевта, което осигурява по- голяма права траектория на куршума.

Maxus-2Стрелбата с MAXUS e истинско удоволствие от сигурния изстрел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>